Поради при купівлі та споживанні продуктів харчування:
1. Беріть з собою список заборонених і дозволених Е-добавок, йдучи в магазин за продуктами.
2. Не купуйте консерви, напівфабрикати та кондитерські вироби тривалого зберігання, тому що це досягається за рахунок використання синтетичних консервантів.
3. Намагайтеся не вживати щоденно консервовані продукти, ковбаси та копченості.
4. Не купуйте продукти, які містять більше 3-х синтетичних Е, тому що невідомо як вони взаємодіють між собою.
5. Відмовтеся від солодкої газованої води, бульйонних кубиків, готових соусів та сухих продуктів і супів, які треба «тільки залити окропом».
6. Не купуйте продукти з неприродньо яскравим забарвленням, так як міститься велика кількість синтетичних барвників.
7. Не захоплюйтеся картопляними чіпсами, хрусткими хлібцями та крекерами, які містять акриламід (канцерогенна та мутагенна речовина) та глутамат натрію.
8. Добре промивайте водою екзотичні фрукти перед вживанням, тому що вони обробляються біфенілом (Е230) та ортофенілфенолом (Е231) для захисту від плісняви.
Джерело
Цікаві ресурси та статті: